Grapefrugt

Grapefrugt
Grapefrugt (Citrus x paradisi) har været kendt i Vestindien i over 200 år og er første gang beskrevet i 1814 i Puerto Rico som en tilfældig krydsning mellem appelsin og pomelofrugten.
I dag er Florida hjemsted for alle de kendte sorter, men grapefrugt dyrkes over det meste af kloden i tropiske og subtropiske egne. Grapefrugten kom til Europa i 1910.
Det store stedsegrønne træ bliver op til 5 meter højt men kan bære helt op til 700 kilogram frugter om året. Frugterne dannes i klaser lige som vindruer, og derfor er navnet grapefrugt opstået (Grape betyder vindrue på engelsk). En anden teori går ud på, at frugtens smag tidligere mindede om druens. Grapefrugtens smag er temmelig sur forårsaget af kinin i frugtsaften.
Frugterne er store, runde og lyst gule eller orange alt afhængig af sorten. Frugtkødet er normalt lysegult, men der findes også sorter med rødligt frugtkød. Disse har gerne en betydelig sødere og mindre skarp smag. Det er USA, der har inspireret os til brugen af grapefrugter, der anvendes som morgenmad, i frugtsalater og andre salater og som tilbehør til forskellige retter eller presset til juice.

Danske encyklopædi.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • grapefrugt — grape|frugt sb., en, er, erne, i sms. grapefrugt , fx grapefrugtkniv, grapefrugtsaft …   Dansk ordbog

  • grape — sb., n (grapefrugt) …   Dansk ordbog

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”